Dat de tijd ook bij de loodgieter niet stilstaat blijkt wel uit de nieuwste systemen die toegepast worden bij binnen- en buiten- riolering en hemelwaterafvoerinstallaties.

Ons bedrijf maakt al geruime tijd gebruik van Geberith PEh materiaal. Een uniek water- afvoersysteem dat in de komende jaren het alom bekende PVC zal gaan vervangen. PEh heeft tenslotte grote voordelen ten opzichte van PVC. Door een uitgekiend ontwerp van de verschillende systeemonderdelen en de goede doorstroom-eigenschappen is het mogelijk de doorsnede van de leiding te beperken, wat de inbouwmogelijkheden verruimt. Het materiaal is verouderingsbestendig en kan goed tegen zonlicht; is bij extreme kou slijtvast maar ook bestand tegen hoge temperaturen. Geberit PEh kan dan ook uitstekend in beton ingestort worden. PEh is, in tegenstelling tot PVC, volledig recyclebaar.

PEh is bestand tegen diverse oplosmiddelen zoals nagellakremover en kan derhalve niet worden verlijmd. Afvoerleidingen worden in onze werkplaats met spiegellassen tot een zogenaamde prefabconstructie opgebouwd en op het werk met elektromoffen gelast. Goed vakmanschap is dan ook een eerste vereiste om een dergelijk hoogwaardig materiaal te kunnen verwerken.

Loodgietersbedrijf H. de Herder beschikt over de juiste medewerkers die in staat zijn ook grote riolerings- en waterafvoerprojecten te realiseren waarbij een jarenlange levensduur kan worden gegarandeerd.