Profiel

Een van de al wat oudere ambachten is het loodgieten. In de loop der jaren is het aan- en afvoeren van water in en om het huis uitgegroeid tot een ware wetenschap waarbij meer komt kijken dan alleen het leggen van een leiding van de watermeter naar de kraan.

Energie- en waterzuinige systemen vragen om veel rekenwerk en kennis van producten omdat alleen een juiste toepassing van deze materialen tot een gewenst resultaat leidt. Afvoeren van water stopt niet bij de toilet-afvoer.

Extra heet water uit vaatwasmachines en wasautomaten en chemisch verontreinigd water stellen specifieke eisen aan materialen die voor de afvoer worden gebruikt.

Al in 1982 startte Henk de Herder een eigen bedrijf. Na zijn opleiding te hebben genoten bij het opleidingsinstituut GAWALO, was de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging.

Gestart als eenvoudig loodgieters-, gas-, en waterfittersbedrijf, werden door steeds meer, en grotere bedrijven een beroep gedaan op zijn kennis en vakmanschap en al gauw zag Henk zich genoodzaakt het bedrijf anders te gaan inrichten. Zijn nieuwe opdrachtgevers eisten een hoogwaardig product en daarop moest worden ingespeeld.

De nieuwe aanpak wierp zijn vruchten af en met een huidige bezetting van ruim tien goed opgeleide vakmensen houdt Loodgietersbedrijf H. de Herder zich bezig met alle vormen van waterhuishouding in hotels, bedrijven, zwembaden en in woonhuizen.