LOOD- EN ZINKWERK

De aloude manier om hemelwater af te voeren is door middel van lood en zink. Denk maar aan de bekende loodslabben als afdichtings- materiaal en zinken goten en afvoerbuizen.

Maar ook voor de toepassing van deze materialen heeft de tijd niet stilgestaan. Vooral het gebruik van zink is sterk uitgebreid. Nieuwe zinklegeringen, waaraan kleine hoeveelheden titaan, koper en aluminium zijn toegevoegd, hebben geleid tot het titaanzink.

Naast de bekende toepassingen als dakgoten en hemelwater-afvoeren stelt Titaanzink NTZ ons in staat Complete dakbedekkingen en gevelbekledingen uit te voeren in veel lichtere constructies dan wanneer pannen (40 kg/m², zink 8 kg/m²) worden toegepast.

De meest gangbare typen daksystemen: het roevendak, het felsdak, het losangedak en het Billiton Schakeldak geven een gebouw zijn unieke aanzicht.

Een belangrijke reden ook waarom steeds meer architecten hun oog laten vallen op dit materiaal met zijn specifieke staalgrijs/blauwe kleur.

Door zijn grote flexibiliteit kunnen we titaanzink ook verwerken in moeilijke vormen. Vakkundig soldeerwerk garandeert een waterdichte afsluiting, Titaanzink NTZ kent een zeer lange levensduur (meer dan 50 jaar voor daken en meer dan 100 jaar voor gevels, afhankelijk van het milieu waarin het wordt toegepast) en is een volledig recyclebaar product.