De juiste dakpannen voor het juiste dak

Dakpannen geven een huis karakter. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen waardoor elke dakpan een eigen uitstraling heeft. Deze uitstraling heeft effect op de uitstraling van de rest van uw huis. Het is dus belangrijk dat u de juiste dakpan kiest. Wij heeft een uitgebreid assortiment aan dakpannen waardoor er altijd wel een dakpan te bestellen is die het beste bij je huis past.

Dakdekkersbedrijf De Herder denkt graag met  u mee. Wist u bijvoorbeeld dat bij het vervangen van een pannendak vaak het lood-zinkwerk of de dakgoten ook vervangen moeten worden? Wij zullen u van te voren aangeven wat de aandachtspunten zijn zodat wij eventuele verassingen tot een absoluut minimum beperken.

Dakpannen zijn er dus in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonnen dakpannen en oud Hollandse dakpannen. Elke dakpan heeft zijn eigen levensduur en daarmee ook zijn eigen prijs. De eigenschappen verschillen per dakpan.

Een klein overzicht in de verschillende dakpannen:

1. Onbewerkte pannen:
bijvoorbeeld de kleur natuurrood / oranje / rode dakpannen

2. Geverfde gekleurde dakpannen ( geëngobeerd)
Bijvoorbeeld: in de kleuren:

zwart, rustiek, herfstkleur, antraciet, koper, satinet geverfde dakpannen.

3. Gesmoorde blauwe dakpannen (onbewerkt)
Bijvoorbeeld: grijs blauwe gesmoorde dakpannen

4. Geglazuurde / verglaasde dakpannen
Bijvoorbeeld: rood, blauw, zwart, bruin, groen geglazuurde dakpannen

Bij de keuze van een soort dakpan moet wel rekening worden gehouden met de helling van het dak. Niet elke dakpan is namelijk geschikt voor elk dak. Dit is, samen met de uitstraling van de dakpannen, het belangrijkste waar je rekening mee moet houden wanneer je dakpannen kiest. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt geven wij u alle informatie die u nodig heeft om de juiste dakpan te kiezen!

Garantie

Wij bieden u 10 jaar garantie op ons werk aan uw pannendak en geldt er een garantie van 30 jaar op dakpannen.